Webbchef

Redaktions- och utvecklingschef, Utgivningen Svenska.yle.fi, Svenska Yle

Ansökningstiden utgår 20.11.2011

Tjänstebeskrivning

Empatisk och professionell visionär redaktions- och utvecklingschef med smärre skitstövel-tendenser.

En redaktionschef för Svenska Yles webbverksamhet sökes. Vi letar efter dig som blir frustrerad över att inte hitta Twitter-delningsknappen i papperstidningen. Du inspireras av friheten men också ansvaret av att jobba med public service.

Vi frågade en panel med över 120 experter på Facebook vad som är den viktigaste egenskapen hos en webbchef och kom fram till att:
– 45 % anser att det är viktigast att du är en visionär
– 23 % tycker din proffsighet väger tyngst
– 10 % tycker du absolut måste vara empatisk.
– 4 % anser att din viktigaste egenskap är att vara en skitstövel.

Några citat från panelen:
“Det finns massor av studier som visar att empatiska terapeuter är de mest effektiva i att få folk att må bättre. Motsvarande relation finns mellan empatiska lärare och skolresultat. Jag tänker att det borde vara samma för chefer, eller?” Magnus Johansson, Socialarbetare och terapeut, Stockholm

“Chefen måste vara visionär också, men bara visioner räcker inte. Professionell är nog den bästa sammanfattningen, det utesluter inget jag tycker är viktigt.” Tobias Larsson, Programledare Yle, Helsingfors

“Överraskade mig själv med [att rösta på] ‘visionär’. Men demokratisk och ett slags ordnande förnuft är också viktigt. Eller såhär: om man har en mängd chefer skall man minst ha ett par visionärer och sen dom som ser till att saker funkar.” Sebastian Bergholm, Programledare Yle, Åbo

“[Ni behöver] en seriös visionär skitstövel.” Josefine Adolfsson, Prisbelönad manusförfattare och dokumentarist, Malmö

Förutsättningar Vi söker en redaktionschef som kan utveckla svenska.yle.fi som en trovärdig och innovativ webbtjänst. Samtidigt bör du sträva efter en större öppenhet där också användarna deltar allt mer i att producera och diskutera innehållet.

Till dina uppgifter kommer att höra att:

  • Sätta agendan för Svenska.yle.fi.
  • Koordinera arbetet mellan samtliga webbdeskar i Böle och regionerna.
  • Utveckla vår webbjournalistik och våra webbtjänster
  • Föregå med gott exempel vad gäller öppen och engagerande närvaro på webben
  • Koordinera produktioner av livesändningar på webben
  • Tolerera och inspireras av nördhumör från skäggiga utvecklare

Till dina främsta meriter hör förmågan att leda, en stark och bred journalistisk kompetens, samt gärna erfarenhet av både nyhets- och andra journalistiska genrer. Och så vet du det förstås mesta om innehållsproduktion för webben och om sociala medier.

Ort Helsingfors
Tilläggsuppgifter om tjänsten Sami Kallinen 0400-129499