Yle byter visuellt utseende

Det har varit endel jobb med den gamla plattformen den sista tiden. Vi har förberett den för bytet till Yles nya visuella utseende.

Det är en utmaning att hitta alla ställen de gamla logotyperna existerar! (Tipsa mig om du ännu ser någon 😉

Det kan löna sig att tömma webbläsarens cache för att du säkert skall se ändringarna på svenska.yle.fi & co – det beror på att dels är våra egna cache (tillfälligt minne) servrar effektiva, men även webbläsarens cache kan ställa till det.

I och med att vi snart migrerar till S.Y.N.D handlar det främst om att sidans huvud och fot fått ett nytt utseende på våra gamla sajter. Du känner bra igen att största delen av den gamla sajten finns kvar med samma visuella utseende som tidigare.

För S.Y.N.D:s del går det också framåt, och inom några veckor skall vi börja köra sajten live internt. Efter det blir det en publik beta där alla intresserade kan bekanta sig med hur vi inom S.Y.N.D använt oss av Yles nya visuella utseende.

Här kan du se hur sajten just nu ser ut (skärmdumpar från vår utvecklingsmiljö, så texterna är inte representativa och vissa texter är ännu på engelska.)

Fast en del arbete kvarstår ser ni här en version som är rätt nära lanseringsversionen – det blir en ren layout som lyfter fram innehållet samtidigt som den tar hänsyn till den typ av apparat man använder.

Om du vill få en inblick i vad den responsiva designen kan betyda i praktiken kan du gå in på svenska.yle.fi/programguide med en apparat som har en skärmbredd som är mindre än 480px (fungerar också att bara krympa webbläsarens fönsterstorlek). Rent tekniskt är det en begränsad responsiv design lösning eftersom den tekniska plattformen inte ändrats.

Författare: Mårten Seiplax

Jobbar på svenska.yle.fi med det grafiska utseendet, kodning och sånt. Följ mig på Twitter eller Google +

4 reaktioner till “Yle byter visuellt utseende”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.